Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTS проблем с компресията на мотора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 JTS проблем с компресията на мотора

здравейте колеги имам проблем с компресията. Няма разход на масло ,не пуши, върви добре, но компресията е 5 атм. на цилиндър.Мотора работи равномерно. та въпроса е колко е компресията на този мотор при при степен на сгъстяване 11,3 към 1. Манометъра е пробван на друга кола работи не е проблема той :Д

Първоначално публикувано от avalona Покажи съобщение
    здравейте колеги имам проблем с компресията. Няма разход на масло ,не пуши, върви добре, но компресията е 5 атм. на цилиндър.Мотора работи равномерно. та въпроса е колко е компресията на този мотор при при степен на сгъстяване 11,3 към 1. Манометъра е пробван на друга кола работи не е проблема той :Д
    Умножаваш степента на сгъстяване по коефициент 1,32 и получаваш налягането.

В случая 11,3 х 1,32 = 14,9 Bar.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Добре явно мотора е зле.Като налея масло в цилиндрите вдига 16 от раз... Но за ремонт е трудно да се говори защото сегментите са по 306лв на бутало лагери 234лв на бутало гарнитури и т.н. абе общо към 3500лв без бутала и хониг и резултата е неясен

Comment

Добре явно мотора е зле.Като налея масло в цилиндрите вдига 16 от раз... Но за ремонт е трудно да се говори защото сегментите са по 306лв на бутало лагери 234лв на бутало гарнитури и т.н. абе общо към 3500лв без бутала и хониг и резултата е неясен
        След това болднатото, всякакви приказки са излишни.

На 1/3 от посочената сума сигурно ще си намериш читав мотор втора употреба. А може и за по-малко.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Като няма явен проблем, какво те накара да мериш компресия?
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

по наклон на 1ва скорост тръгна надолу и аз реших да и измеря компресията и между другото това наистина ли е нов мотор http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...1ZMoxZ&vxp=mtr

Comment

по наклон на 1ва скорост тръгна надолу и аз реших да и измеря компресията и между другото това наистина ли е нов мотор http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...1ZMoxZ&vxp=mtr
              И на мен май ония ден едната се опита да тръгне, карай си я и хич да не ти пука, я се влоши, я не.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Да няма преразход на масло при тази компресия, ми звучи невероятно.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Нещо не е мерено както трябва ми се струва на мен .. 5 компресия е мн зле, ако си сигурен, че манометърът е в ред виж дали изобщо ти уплътнява гумичката на накрайника или нещо от сорта.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

днес ще пробвам с друг компресомер и ще видим резултата

Comment

Щом компресията е еднаква на всички цилиндри, колата не гори масло и все още пали - давай газ и не се вкарвай в излишни приключения.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

А може и мотора да не е зацепен правилни, или пък да е прескочила веригата. Има и вариант някой от вариаторите да е блокирал в такова положение, че газоразпределението да е объркано. А от запушени катализатори също може компресомера да покаже ниски стойности. Варианти много. Колата е за сервиз.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Нали има датчици за положение на валовете каква прескочила верига разтегната верига и заял вариатор...

---------- Post added at 01:21 ---------- Previous post was at 01:16 ----------

Нали има датчици за положение на валовете как ще е прескочила зъб разтегнала верига или блокирал вариатор.... Ако има запушен катализатор ще има високо налягане в цилиндъра респективно висока компресия ще подпира...Не е това 100%

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                            А може и мотора да не е зацепен правилни, или пък да е прескочила веригата. Има и вариант някой от вариаторите да е блокирал в такова положение, че газоразпределението да е объркано. А от запушени катализатори също може компресомера да покаже ниски стойности. Варианти много. Колата е за сервиз.
                            Ако е нещо от изброените, налягането няма да се вдигне от 5 на 15 след наливането на масло.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да,ама човека казва че колата върви добре.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X